Friday, September 28, 2012

كفتة الدجاج مقلية





يسعدني ان اقدم لكم ها الوصفة من مطبخي و هي من ابتكاري و رائعة طعما و شكلا و الفكرة فيها هو طريقتي في فرم الدجاج في الاول كنت بقطع الدجاج شرائح و استعمل مطرقة لفرمه و فعلا بيصير مفروم و لكن مش كثير بس في يوم اجتني فكرة اني افرمه في الطحانة الكهربائية اللي بشفرتين و قلت ليه ما جربها و فعلا جربتها و كانت النتيجة روعة بينفرم بطريقة رائعة و بكل سهولة يلا كفاية كلام و خلينا نروح للجد

اول شيء بغسل الدجاج جيدا و انقعه في الليمون شوي


و بعدين بقطعه 
ثم هوب على الطحانة الكهربائية ده شكلها



شوفو شكله بعن ما انطحن


و بعدين بضيف له بصل و فلفل مفروم و ثوم و قزبر و بقدونس و و مرات بعمل فلفل احمر كمان بيعطي شكل رائع من الداخل

كمان مرات بطحن كمان المكونات اللي بضيفها للدجاج و لا تظهر بس صراحة بفضل تكون ظاهرة عشان بتعطي شكل جميل من الداخل 




و بعدين بضيف ملح و ابزار و بابريكا و فلفل احمر حار و كمون و زنجبيل و مايونيز و كمان مرات بضيف خلقطة توابل خاصة بالسمك و الدجاج فيها قزبر و فلفل و بابريكا يعني نفس الشيء ممكن انك تضيفي بس كزبرة مطحونة مكانها






و بخليها تتشرب في الثلاجة شوي
و بعدين بشكلها بالشكل اللي بحبو بس بفضل اللي في الصورة







و بكون مجهزة بيض مخفوق كويس










و بقليها في زيت حار من الجهتين 
ثم اضعها في ورق التنشيف حتى يتشرب الزيت
و ده شكلها و لا اخفي عليكم طعمها روووووووعة






Post a Comment